Yan İmalat ve Diğer Ürünler
Yan İmalat ve Diğer Ürünler
Tamburlar
Bantlı konveyörlerin uç noktalarda dönüş yapması için kullanılır. Bunlarda kendi aralarında, tahrik tamburu, kuyruk tamburu, gergi tamburu, saptırma tamburu gibi isimler ile anılır. Her birisinin kendine özgü görevleri bulunur. Tambur sorunlarında, yedeklenmesinde en doğru çözümü Toraman Makina sunacaktır.
Makaralar / Rulolar
Bandın ve taşınan malzemenin yükünü taşımak için gereklidir. Bant genişliğine, görevinin hafifliğine veya ağırlığına bağlı olarak değişik çaplarda bulunur. Bunlarda düz makara, ikili makara gurubu, üçlü makara gurubu şeklinde kendi aralarında ayrılır. İkili ve üçlü makara grupları da yan makaralar kapasite, bant hızı ve taşınan malzemenin akma açısına bağlı olarak değişik açılarda imal edilir.
Silici
Genelde toz veya parça taşınan malzemenin bant yüzüne yapışması halinde, yapışan malzemenin bant yüzünden ayrılması için gereklidir.
Bant sabanı
Giden ve dönen iki bant arasına girecek malzemenin, bant ile kuyruk veya gergi tamburu arasına girmesini ve hasar vermesini engellemek üzere bant iç yüzünü temizleyen elemandır. Firmamızın tasarımı ile imal edilmektedir.
Fırça
Düz bantlarda banta yapışan ve silicinin düşüremediği / temizleyemediği hallerde ikincil silici olarak kullanılır. Asıl görevleri silicilerin kullanılamadığı durumlarda Çavuş, Lades, Tırtıllı bantların yüzünü temizlemek amaçlı olarak bantın işlevine uygun olarak imal edilir.
Yükleme teknesi
Bantlı konveyöre taşınan malzemenin dağılmasını önlemek, malzemenin bant üzerindeki düzgün olara yayılmasını temin eden elemandır. Bantlı konveyörün özelliklerine bağlı olarak tasarlanıp imal edilmektedir
Karıştırıcılar
Karıştırıcılar
Dinamik Karıştırıcılar
Partikül ve akışkanlıkların karıştırılmalarında kullanılır. Üretimimiz dahilinde esas olarak iki tip karıştırıcı bulunmaktadır:
- Ribbon Tipi Karıştırıcılar: Karıştırma zamanı uzun, enerji harcaması azdır. Sistem kurdela yapraklardan oluşan basit bir mekanizmaya sahiptir.
- Yandan Türbülatörlü Karıştırıcılar: Karıştırma zamanı kısa, enerji harcaması ise nispeten daha fazladır. Sistem, bir tank içerisinde dönen mekanizmalara sahiptir.
Statik Karıştırıcılar
Özellikle basınç altındaki akışkanların kendi iç kuvvetlerinin yardımıyla karışabilmelerine olanak sağlamak için kullanılır.
Akış hacmi boyunca yerleştirilen bu özel yapraklar hiçbir enerjiye gereksinim duymadan gerekli karışımın oluşmasına yardımcı olur.
Öğütücüler
Öğütücüler
Öğütücülerimiz; Seperatörlü Öğütücüler, TPO Tipi Standart Öğütücüler, TPO Tipi Pimli Öğütücüler ve Bıçaklı Öğütücüler olmak üzere dört ana tipte imal edilmektedir.
-
Seperatörlü Öğütücüler:
Öğütülme işlemi çekiçlerle uygulanmakta, öğütme inceliğini kontrol altında tutmak için öğütücünün üstünde seperatör bulunmaktadır. Sistemin çalışması için ayrıca fana, siklonlara, öğütülmüş malzeme depoları ile filtre ve borulamaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bu öğütücümüz en verimli 74 mikrofon mertebesinde öğütme yapmakta olup her türlü maden ve mineralin öğütülmesi için uygundur. Tam kapalı devre çalışmaktadır.
-
TPO Tipi Standart Öğütücüler:
Öğütme işlemi çekiçler veya paletler ile yapılmaktadır. Öğütme inceliğini, öğütücü çıkışında bulunan elek göz aralığı ölçüsü belirlemektedir. Bu öğütücü üniversal bir öğütücü olup daha küçük kapasiteler ve özellikle gıda maddeleri için uygundur. Öğütme inceliği ve kapasite yapılacak işe bağlı olarak belirlenmektedir. Küçük kapasitelerin beslenmesi el ile yapılabilmekte, mekanik beslemeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Daha büyük kapasitelerde ise isteğe bağlı olarak el ile veya mekanik olarak besleme yapılabilir. Bu öğütücüye öğütülmek üzere giren malzeme 8mm ölçüsünü geçmemelidir. Eletrik motor gücü 1,5 KW olup, genel olarak trifaz imal edilmekte; ancak monofaz imali de mümkündür. Öğütülen malzeme hazne üzerinde bulunan kelebek kapak açılarak taşıma kabına alınabilmektedir.
Bu öğütücüde öğütülebilecek malzemeler şunlardır:
- Şeker
- Hububat
- Kuru Gıdalar
- Tuzlar
- Madenler
- Mineraller
-
TPO Tipli Pimli Öğütücüler:
Öğütme işlemi stator ve rotorda bulunan pimler ile yapılmaktadır. Öğütme inceliğini belirleyen koşullar:
- Öğütücüye giren parçanın iriliği
- Öğütülecek malzemenin kırılganlığı
- Öğütülecek malzemenin nem oranı
- Rotorun dönme devri
- Pim Miktarı
- Bu öğütücü özellikle madenlerin mikron mertebesinde öğütülmesi için kullanılmaktadır.
Bıçaklı Öğütücüler:
Öğütme işlemi bıçaklar vasıtası ile kesilerek yapılmaktadır. Öğütme işinin inceliğini malzeme çıkışına konulan elek göz açıklığı belirlemektedir. Bu öğütücü elastik malzemelerin öğütülmesinde kullanılmaktadır. Özellikle Linter, Kağıt, İnce plastik levha parçalar öğütülebilmektedir.
Çekiçli Kırıcılar
Çekiçli Kırıcılar
Çekiçli Kırıcılarımız çelik konstrüksiyon yapısı ile tamamen firmamıza özgü tasarımlar ile imal edilmektedir.
Kırıcılarımız projelendirme aşamasında karar verilerek, ızgara olarak mangalı çelik döküm ızgara veya delikli saç (perfore saç) kullanılmaktadır. Kırma boyutu ve kapasite, mangalı çelik döküm ızgara kullanılması halinde ızgara aralığı değiştirilerek, delikli saç kullanılması halinde ise delik ölçüsüne göre delikli saç değiştirilerek belirlenir.
Çekiçli Kırıcılarımız da yoğun olarak kırılan malzeme türleri:
- Alçı Taşı
- Kireç Taşı
- Kömür
- Kalsit
- Bentonit
- Kil
- Tinkal (Bor Madeni)
- Kemik
- Kuru Gıdalar
- Tuz
- Plastik
- Ve diğer her türlü mineral